5 Kasım 2017 Pazar

*HÜSEYİN CENGİZ*YALNIZLIĞIN BAŞKENTİ * DESTEK YAYINLARI*



*HÜSEYİN CENGİZ*YALNIZLIĞIN BAŞKENTİ * DESTEK YAYINLARI*
“Aşk meşru bir şey olamaz.
O da şiir gibi meşrulaşınca ölür.”

“Şiirin Efendisi” Cemal Süreya’nın tren vagonundaki sürgünlüğüyle başlayıp Darphane müdürlüğüne uzanan çalkantılı hayat hikâyesinin bilinmeyen yönlerini bir solukta okuyacaksınız.   
Üvey anne zulmünden kaçarak yeni bir yaşam kuran Süreya’yı, “Üstü kalsın” diyecek kadar yaşamaktan vazgeçiren neydi?  Çok sevdiği oğlu mu?
Aşkları, ayrılıkları ve yalnızlığıyla sıra dışı bir şairin fırtınalı denizinde yüzmeye hazır mısınız?

(Tanıtım Bülteninden)


KİTAP YORUMUM
Cemal Süreya'nın acılar ile başlayan hayatı , korkuları, aşkları, üvey anne zulmü, evliliği, hataları ve sevapları ile yaşadıkları anlatılıyor.
Kitabı okudukça bazı insanların çok kötü olduklarını düşündüm.
Kitaptan aldığım en önemli ders ise, kötü diye nitelendirdiğimiz kişilerin aslında yaşadıkları kötü olaylar yüzünden böyle olduklarının mesajını aldım. üvey anne Esma'nın kendi genç kız iken bizzat annesi ve üvey baba tarafından satılması, üzerinden paralar kazanılması onu mecburen kötü bir insan yapmıştır. Cemal Süreya, ise bu acı dolu çocukluğunda yaşadığı üvey anne zulmünden sonra belki de çalkantılı hayatına iniş yaptı. Evliliğine gereken hassasiyeti göstermemesi, inişli, çıkışlı hayatı onu daha çok kalemine yöneltmiş ama yine de içindeki boşluğa çare bulamamıştır.
Acı dolu hikayesini okurken dışarıdan kalemlerini sadece bildiğimiz kişilerin aslında hiçte kolay bulundukları konuma gelmediklerini anlıyoruz.
Yazmak kesinlikle sessiz bir çığlık. Bunu bir kez daha anladım bu kitabı okuduktan sonra.

DUYGU SONGÜL KAHRAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon