29 Ağustos 2017 Salı

*ÖLÜMÜN GÖLGESİNDE *BUKET GÜLEKOĞLU* *AKADEMİSYEN YAYINEVİ*



*ÖLÜMÜN GÖLGESİNDE *BUKET GÜLEKOĞLU*
*AKADEMİSYEN YAYINEVİ*
Savrulup dururmuş insan. Hani derler ya, bir o yana bir bu yana… Sevgiye açken ruhu her bulduğunu ilaç diye basarmış ruhuna... Kalbindeki kırıkları tedavi etmek uğruna yeni kalp kırıklıklarına koşa koşa gidermiş.

Bir dünya kurmak istemiştim.

Eskisinden farklı ve yepyeni bir ben ile… Kalbimin en verimli topraklarını bulmuştum tam da… Bir avuç sen ekecek bir kucak sen yeşertecektim.

Bir göz kırpışı zamanlığıydı bizimkisi…
Vardın… Yok oldun…

Diz çöktü dünya. Gözlerinin önündeki görüntüler git gide kararırken bir sözcük döküldü dilinden:
Ölümün gölgesinde yaşamak...
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 385
KİTAP YORUMUM
Kitabın türüne karar verememek ile birlikte aşk, entrika, cinayet, ihanet, çapraşık ilişkiler yani ne ararsanız var.

2 günde bitirdiğim kitabım. Sayfa sayısı 385. Konunun ilginç olması ve yazımın akıcılığı kalın bir kitap olmasına rağmen merak uyandırması çabuk bitmesini sağlıyor okumanın.
Yeliz ve Sadık birbirine aşık evlilik yolunda ilerleyen bir ilişki yaşarlar. ikilinin ilişkilerinde yaşanan yanlış ve doğruları yazar çok güzel anlatmış. En sevdiğim bölümü ise, iki tarafından da duygularından aktarmış olması. Balık baştan kokar hesabı Yeliz'in başlangıçta görmediği kusurlar ve maalesef bazı erkeklerin evlendikten sonra değişme olayı yine bu ilişkide kendini gösteriyor. Aslında değişmiyorlar da belki de maskeleri de düşüyor diyebiliriz buna.
Sonra Ev sahibinin kızı Handan ile tanışıyoruz. Handan acaba farklı bir ailede yaşamış olsaydı yine aynı hataları yapar mıydı?
Gelelim bana kitabın öğreti olarak döndüğü kısımlara. Tabi ki heyecanı, gizemi kaçmaması adına konuyu tam anlatmıyorum burada ama okuyun pişman olmayacaksınız.
öğretiler ise;
-Her ne olursa olsun, çocuğunuz her ne hata yaparsa yaptın bütün anne/babaların çocuklarına her zaman inanmaları gerekiyor. Bir de öyle sevecekler ki dışarıda aramayacak çocuklar sevilmeyi, sevgiyi. Aslında Handan şanslı bir kız ama bunu yaptığı yanlış seçimler onun sonunu hazırlıyor.
-Arkadaşlarımızı doğru seçmeliyiz. Arkadaşlarımızın yanlışları değil, doğru seçimlerini örnek olarak yolumuza devam etmeliyiz. Eğer aşık olduğumuz kişi o an ulaşılmaz imkansız durumdaysa, bunda ki hayrı görüp, karşı tarafın aslında bizim için yanlış bir seçim olduğunu anlayıp vazgeçmeyi de bilmeliyiz. Malum aşktan öleni ben şu an'a kadar görmedim.
-Evlenmeden önce karşı taraf istiyor diye evlilikte acele etmemek lazım. Karşı tarafa olan zaafımızı bir tarafa koyarak ve büyüklerimizin de sözlerini dinleyerek seçimlerimizi yapmalıyız. Malum gerçekten karşı taraf bizi seviyorsa bizim attığımız tüyoları alacak ve bizim her zaman yanımızda olacaktır. Ama baktınız ters yapıyor ve soğuyor vs o zaman da yanlış insan olduğunu anlayıp yolumuza devam etmeliyiz. Gerçekten koşulsuzca seven hiç kimse gitmez. Gerçek aşk yıllar geçse de yerinde bekler.
Yeliz'i verdiği cesur karardan sonra çok sevdim. çünkü bebeğini yanlış bir ortamda değil de sevgi içinde büyütebileceği bir ortamda büyümesi için tercihini yaptı.
Bazı erkeklerdeki bu ben vazgeçilmezim egosu Sadık da fazlasıyla mevcuttu. Bu da onun çok mutlu olabilecek iken yanlış seçimler yapmasına yol açtı. Halbuki evindeki ilişkiye odaklansaydı, evlendim bitti gibi garip bir düşünceye kapılmasaydı belki de şuan daha mutlu olabilecekti.
Kitabın bana en önemli öğretisi ise şudur; hayat aslında bizim yaptığımız seçimlerim toplamıdır. Hangi seçimi, yol ayrımını seçersek orayı yaşarız. Yani Yaradan bize bir kaç yol karşımıza çıkarır. Başrol bizde ve karşımızdakiler ise figürandır. Oysa biz karşı oyuncuların figüran mı yoksa, baş rol oyuncusu olup olmalarını biz seçeriz. Ya alakasız insanı başrole getirir, ya da hak edeni figüran olarak bırakırız. Bu da bizi ya oyundan atar, ya da ödüllü oyuncu yapar. Rolünü güzel oynarsan hiç kimse bizi bulunduğumuz durumdan atamaz, figüran yapamaz. Hayat bazen de yap bozlardan ibarettir. Tabi ki hatalar yapılabilir ama baştan hatalı bir şeye girişmek bile bile mutsuz olmayı seçmektir.
Yeliz bu yüzden gözümde yüceldi. Kendisine kötülük yapan kişiye affederek yoluna sevgi yolunu seçerek devam kararı aldı. Oysa korkularına yenik düşerek en kötü ortamda çocuğunu dünyaya getirebilir ve daha kötü durumlara hatta Handan'ın yaşadığı son ile imtihan edilebilirdi.
Yanlış seçimlerimizin, doğru seçimlere dönüşmesi dileğiyle. Değerli yazarımızın yeni eserleri de çıkacakmış aldığım duyuma göre. Sevgiyle bekliyoruz.
DUYGU SONGÜL KAHRAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon