27 Ağustos 2017 Pazar

* KELEBEKTEN SIĞINAK * KEZBAN ŞAHİN TAYSUN* YİTİK ÜLKE YAYINLARI*



* KELEBEKTEN SIĞINAK * KEZBAN ŞAHİN TAYSUN* YİTİK ÜLKE YAYINLARI*
“Kafesteki Kalp” ve “Aynadaki Göz” adlı kitapların yazarı Kezban Şahin Taysun’dan yeni ve ödüllü öyküler Kelebekten Sığınak, doğal kaynakları hızla azalmış, yaşam alanı beton tarlasına dönüşmüş günümüz insanının, bu değişime uyum sağlamaya çalışırken duvarlar arasında kalmış duyguları, yoksunlukları ve huzur arayışına tanıklık ediyor. İlişkilerdeki sığlıklar, zamanın çöplüğüne atılan seviler, yüreğe inen yumruklar, tozlu sayfalardaki aşklar ve bellekteki izler mercek altına alınıyor. Bunun yanı sıra çağdaşlığı özümseyememiş, zihni karanlık erkek egemen toplumda kadın olmanın zorlukları ve yaşanan acılar, emekçilerin yeraltında ve yerüstünde yaşadığı trajik olaylar, hak ve özgürlük ihlalleri ile geçmişteki değerler, doğa, barış ve erdemli insana özlem gibi sorun ve kavramlara dem vuruyor. Kitaba adını veren öyküde ise doğanın gizemli cankurtaranları ile tanıştırıyor okuru. “…İşte tam da bu anda beklenmedik bir olay oldu. O kelebek sürüsü yeniden belirdi ve içinde olduğum çalının üzerine kondu. Sürü ansızın duvar örüp üzerimi örttü. Yaşadıklarıma inanamıyordum! Kelebekler sanki çığlığımı duyup koşup gelmişlerdi yanıma…”
(Tanıtım Bülteninden)

KİTAP YORUMUM
Yazarımız insanların hayatlarında bizi yolculuğa çıkartırken geçmiş ve günümüzdeki duvarlar arasındaki duyguları, yaşanmışlıkları, kadınların yaşadıkları farklı hikayelerde anlatılmış. Kitaptan yine öğrendiğim öğretiler arasında en önemli öğreti ise;
-Biten evliliği bir an önce kabullenip bambaşka bir hayat kurması ve çocuklarını da madur etmeden kendi ayakları üzerinde bayanların durmasıdır. Hikayelerin hepsi birbirinden çarpıcıydı. Kitaba ismini veren KELEBEKTEN SIĞINAK öyküsünde kelebeklerin tehlike içinde olan bayanı saklaması, duanın gücünü bana bir kez daha hatırlattı.

DUYGU SONGÜL KAHRAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon