27 Ağustos 2017 Pazar

*GÜNEŞ TENDE DOĞAR MI? * SEMRA ATASOY* *YDY YAYINLARI*



*GÜNEŞ TENDE DOĞAR MI? * SEMRA ATASOY*
*YDY YAYINLARI*
önlüne ve yüreğine iyi bak, Yorgun denizlere aldırma, Sorma kalbine bugün, Her nefes bir hevestir aslında kırılmasın umutların, Sende saklı kalsın duaların, Bir güzel çay demle kendine, sessizliğe sarıl, düşün içinden geçenleri ve sebat et. Bir düşün, ne kadar anlam kattığını bu hayata ve kendini fark et, Sen, ne olursu olsun sevmeye devam et…
(Tanıtım Bülteninden)

KİTAP YORUMUM
Ruhun yolcuğunu anlatan kitapları gerçekten seviyorum. Yasemin ile Yolcunun yaptığı sohbetler bana da öğreti olarak döndü.
Yasemin yaşadığı aşkın bedelini nasıl ödedi bunu okuyarak öğrenelim.
Öğrendiğim öğretiler arasında;
-Herkes yaptığı seçimlerin sonucunu öder. Bize yapılan kötülükler de her ne olursa olsun kendimizi savunduğumuz da ve bunun için karşı tarafın başına kötü bir şey geldiği suçlu biz olamayız. çünkü yapılan seçimler bedelleri belirler.
-En büyük aşk bile kadın savunmasız kaldığında (para/mevki/diploma vs) günü gelmeden evlendiğimiz de yine bedelini ödeyen biz oluruz. Oysa ilişkilerin olgunlaşma süreleri vardır.
-Bizler her ne yaşarsak yaşayalım bunu öğreti olarak kabul edersek eğer, bizi üzeni de affettiğimiz de ve tüm sorumluluğu suçu karşı tarafa atmaktansa benim de şu hatalarımdan olduğunu irdeleyerek geleceğe ışık biz de saçabiliriz.
Yasemin,eşi, annesi, eşinin sevgilisi, ve herkes aslında seçimlerimizi ile geleceğe bakarız. Tecrübe hanesi bizi,biz yapar.
DUYGU SONGÜL KAHRAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon