18 Haziran 2017 Pazar

*SADAKAT*ŞENGÜZEL ŞEN*MEVSİMLER KİTAP*



*SADAKAT*ŞENGÜZEL ŞEN*MEVSİMLER KİTAP*


"Kimya mühendisi Yasemin'in mutlu bir evliliği, sevdiği bir işi ve rutin bir hayatı vardır. Bir sabah iş yerine vardığında patronun oğlunun kaza geçirdiğini öğrenir. Diğer çalışanlar gibi bunu kabule etmesi ve alışması biraz zaman alacaktır. Zira bu ölüm ile birlikte artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır. O gece gördüğü bir rüyanın etkisinde kalır. Bir yandan da içgüdüleri ona bunun bir kaza olmadığını söylemeye başlamıştır. Bunu araştırmaya karar verip ortalığı eşelemeye başladığında ise bambaşka gerçekler ile karşılaşacaktır. İnsanların işlerine, eşlerine, ailelerine ve iş arkadaşlarına ne kadar sadık olduklarını öğrenecektir. Yasemin içindeki şüphe ve durduramadığı merakın bedelini ödemek zorunda kalacaktır".
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 264

Baskı Yılı: 2016

KİTAP YORUMUM
Kitabın türü korku/gerilim. Patronun oğlu kaza geçirerek ölür. Ama Yasemin bunun içgüdülerini takip ederek cinayet olduğunu düşünür ve bu yönde araştırmalarına başlar. Katil Yasemin'i biliyordur ve onu durdurmaya çalışır. Finalde acaba Yasemin ölecek mi? Ya da ne kadar az zarar ile katili ortaya çıkartmayı başaracak.
kitaptan yine birçok öğreti var. Bana yansıyanlar ise;
- Bir şirkette nasıl davranmak gerektiği.
-Doğru eş olabilmek. Doğru eş olmanız evliliği yürütür mü?
-Bazen iş hayatında duygulara yer yoktur sadece olması gerekenler vardır. Duygular yanıltıcı olabilir mantık geri planda kaldığında.
-kendi ayaklarında duran ve ne istediğini bilen kişiliğini yerine oturmuş bir bayan istediği kararları verebilir ve tekrar yeni bir hayata başlayabilir.
Ben kitabı okurken keyif aldım. İnsanın gezme isteğini de bir nevi kamçılıyor diyebilirim.
Seçimler yanlış olduğun da ölebilirsiniz de bazen, farkında olmadan öfkenize yenik düşüp öldürebilirsiniz de belki. Okuyun pişman olmayacağız bir eser duruyor karşınızda.



DUYGU SONGÜL KAHRAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon