25 Haziran 2017 Pazar

* HÜZÜN DEFTERİ * ŞÜKRAN EFE*



* HÜZÜN DEFTERİ * ŞÜKRAN EFE*
Yaşam kaygısı olan insanların bir de yaşam kavgası vardır. Bu kaygı ve kavga kentin bütün sokaklarına ayak izi bırakan Toplayıcılar için daha da bir çetrefillidir.



Bu; hayatta kalma mücadelesi kadar, toplumun değer yargılarına karşı da verilen bir mücadeledir.



İş edindikleri “Toplayıcılık” nasıl ortak paydaları ise sistemin önlerine çıkardığı açmazlar da verdikleri mücadele de ortak paydalarıdır.



Yani bu kitap; toplayıcıları, baktığınız ama göremediğiniz, bildiğiniz ama anlayamadığınız, tanımladığınız ama kavrayamadığınız, varlık nedenlerini ilgiyle okuyacağınız özgün bir hikâye olarak önümüze koyuyor.

(Tanıtım Bülteninden)
KİTAP YORUMUM
Kaçırılıp yurda verilen ve oradaki aynı kaderi taşıyan bir sürü çocuk ile ayakta kalma çabasını anlatıyor. Pala'nın hazin dolu hikayesini anlatıyor. Ailesi tarafından istenmediğini düşünürken Kendi gerçeğini öğrenen Pala, kendisi ve oradaki çocuklar için radikal kararlar alarak kurtulma yoluna gider. Ama tabi ki bunu yaparken de istemeden bedeller ödeyecektir.
Bir yanda para için kaçırılıp kendi emelleri doğrultusunda kullanılan çocuklar, diğer yanda merhameti ile kucak açmış onları kendi çocukları gibi sahip çıkıp bağrına basan insanlar.
Toplumun temizlenmesini istiyorsak aslında sorunun köküne inilmeliydi. Kanunlar belki de daha caydırıcı olmalıydı. Yüzeysel çözümler maalesef bir çok hayatı geriye getirmeyecekti. Aslında sokakta pis diye nitelendiğimiz bazen de eleştirdiğimiz dilenen, yada başka türlü ayakta kalma mücadelesi veren çocukları dinleme imkanımız olsa hepsinin ne çok hikayesi çıkacak karşımıza. Kitabın öğretisi yine çok fazla.
-Her çocuk emek ister. Emek ile yetiştirilen her çocuk topluma yeni doğru çocuklar yetiştirecektir.
- En kötü durumda bile her zaman umut vardır. Yeter ki ayakta kalmayı dileyelim.
-O kaçırılan çocukların akibetini merak ediyorsanız belki de toplumu ilgilendiren bu tür kitaplar daha çok okumalısınız.
-Kan bağı olmaksızın bakılan her çocuk aslında bizim çocuğumuzdur. Yeter ki yürekten isteyelim ışığa ulaşmayı. Sevgi ile çözülmeyecek sorun yoktur ama gerçekten istersek.
-Hayata 1-0 başlamak demek mücadeleyi bırakmak anlamı taşımaz. iz bırakır ama yeniden ipuçlarını kullanarak başlanabilir.
Pala suçsuz insanları öldürmek yerine o çocukların geleceğini kurtarmak adına kendi kanunu uygulamak durumunda kaldı. Adam öldürmek her halükarda doğru değil ise de, bazen bedeller ödemek gerekebilir.

DUYGU SONGÜL KAHRAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon