12 Mayıs 2017 Cuma

* RUHUMDAKİ YABANCILAR * FERDA UDÜL KAYCİ* * PAROLA YAYINLARI *



* RUHUMDAKİ YABANCILAR * FERDA UDÜL KAYCİ*
                       * PAROLA YAYINLARI *

Kendisini çok iyi tanıdığını düşünüyordu. Hepimiz gibi… Ama hayatının içine sinsice sokulan yabancılar, onu bambaşka dünyalara doğru sürüklerken başına geleceklere ve öğreneceği gerçeklere hiç mi hiç hazır değildi. Peki ya gerçekler gerçekten gerçek miydi? Ruhunuzdaki yabancıları keşfetmeye hazır olun. Genç kızın farklı karakterlerinin yarattığı karmaşa içerisinde siz de yerinizi alacak ve soluksuz okuyacağınız bu romanda bilinmezliğe doğru sürükleneceksiniz.Ferda Udül Kayci’nin kaleminden ustaca işlenmiş bir kurgu ve tahminleri zorlayan bir final…
  (Tanıtım Bülteninden)
Sayfa Sayısı : 416

KİTAP YORUMUM
Bir gün aynaya baktığınız da aslında olduğunuzu sandığınız kişi olmadığınızı öğrenseniz ne hissederdiniz? Kitabın özü şiddet içinde doğan bir kız çocuğunun sonraki süreçler de istemeyen çocuk olması ve özgüvenini yitirmesi, sevgisizliğin parasızlığın getirdiği zorlu hayatında ayağa kalkma çalışması. Aşk ile tanışan Kader acaba Kader olarak kalmayı başarabilecek mi? Asıl sorun orada.
Hasan'ı ise bir insanın aşkta en büyük imtihanı bekliyor. Ya bencillik yapacak aşkını tercih edip Kader'i tercih edecek ya da koşulsuz sevgisine sarılacak o iyi olsun yeter diyecek.
Kitabın finali beni ters köşe yaptı resmen diyebilirim. Son a'na kadar yazarın tüyo vermeyen kitapta henüz türüne kişisel karar verememek ile birlikte büyük bir aşk, şiddet, nefret, koşulsuz sevgi, kardeş bağının önemi, sevgi dolu bir aile ile nefret kusan bir aile yaşamı arasındaki büyük fark ve iyileşme sürece. Hatta Bazı bölümü okurken kitabın polisiye olduğunu bile düşünecek iken işte, işte mutlaka okumalısınız. Ruhsal bir hastalığı örnek vererek yazar çok güzel anlatmış. Kitabın sayısı 416 olmasına rağmen 2 günde bitirdiğim kitabım.
Kitaptan öğrendiğim öğretiler ise;
- Gerçek aşkta bencilliğe yer yoktur. Gerekirse onu tüm dünyaya savunursun.
-Çocukların düzgün yetiştirilmesi gerektiğini bir kez daha örnekler ile anlamış olduk.
-Doğru eşin önemi.
- Her hastalıkta hocalara gitmemek gerektiğini.
-Her sorunun eğer istenirse doğru doktorun bulunduğu taktirde sorunun çözülebileceği.
Mutlaka okuyun, pişman olmazsınız. Sevgi gücünün tüm kainatı sarması dileğiyle. Sevgi evrenseldir.

DUYGU SONGÜL KAHRAMAN

3 yorum:

MADAM APPLE dedi ki...

Bu güzel yorum için teşekkür ederim. Bu kitap bu kadar güzel anlatılamazdı. Okuduğum güzel kitaplardan biri. Herkese tavsiye ederim.

Betül dedi ki...

Benim de çok beğendiğim bir kitaptı sonu resmen ters köşe yaptı. Bu türde yazılan ender kitaplardan biri. herkese tavsiye ederim

http://birkitapbinyurek.blogspot.com/ dedi ki...

Teşekkür ederim 2 yorum içinde. Sevgiler.

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon