6 Mart 2017 Pazartesi

*GÖZYAŞI KRALLIĞI*TOLGA ÇAĞLAYAN*



*GÖZYAŞI KRALLIĞI*TOLGA ÇAĞLAYAN*

Ölüm en kanlı haliyle giymişti kızıllarını. Kırmızı pelerinli ölüm uşakları kol geziyordu Karguşa'da. Her şeyden habersiz bir halk, dalmıştı gecenin en sessiz uykularından birine. Yeni doğmuş bebekler, çocuklar, kadınlar ve yaşlı erkekler. O gecenin şafağında doğacak karanlıktan habersizdiler. Ecel onlar için dev çukurlar kazıyordu, başsız gövdeler ve gövdesiz başlar için mezarlar.

Yerden metrelerce yüksekte…

Kartallar kayasında belirdi siyah gölge, iki elini yanlara doğru açmış, kimsenin daha önce hiç duymadığı bir dilde bir şeyler mırıldanıyordu. Karguşa ve bütün vadi, şimdi ayaklarının altındaydı. Bir tek kuş uyanmadı o sabah, kuşlar terk etmişlerdi gece yarısı bölüp uykularını bu mazlum coğrafyayı.
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 328

KİTAP YORUMUM

Eğer kendimize inanırsak çobanın oğlu iken kral olabiliriz. Kim olduğumuzu unutursak eğer bir gün haydut sandığımız kişi kardeşimiz de çıkabilir.
Ginşur zaferi kuşanırken kurban mı yoksa zaferden zafere koşarken ülkesini korumak için yoksa yıkılmaz savaşçımı burası bana göre tartışılır. Herkes gibi  onun da zaafları vardı. Bazen sonu bilmek gerçeği değiştirmez, tıpkı kızını ölümden ne ile öleceğini bilmesine rağmen kurtaramadığı gibi.
Kadın olmak bazen yeterlidir ezilmeye, hatta prenses bile olsanız üzerinize kuma gelmesini engelleyemeyebilirsiniz.
Ginşur ülkesini düşmanlardan korumak adına bütün engelleri aşar ama hades'in oğlu ile baş edebilecek mi? okurken soluk soluğa kalıyor bir sonra ki kitabı büyük bir heyecanla bekliyorsunuz. Serinin diğer kitabı ise; SEBASTE KATİLİ/GÖZYAŞI KRALLIĞI 2 . Birden birisi  karşınıza geçip size geçmişinizi, geleceğinizi anlatsa ne hissederdiniz?
kitaptan öğrendiğim ders ise;
- Eğer kader de varsa olacakları bilseniz bile engel olamazsınız.
- Zaaflarımız bizi her zaman yanlışa götürme ihtimali yüksektir.
-Hayat bizim sandığımızdan daha büyük, hayaller de daha geniş aslında. Pes etmediğimiz de yoğun bir çalışma ile çobanın oğlu bile gün gelip kral olabilir.
- Geçmişimizi unutmamak bizi yanlışlardan kurtarabilir.
-Bize iyilik yapan insanlara daha naif davranabilmeli, bir yere geldiysek karşı tarafın emeği unutulmamalıdır.
-Ginşur belki de başarılı bir komutan, kral olmasına rağmen geçmişini, geleceğini iyi hesaplayamadığı için kötülük ona bulaştı ve bu belki de onun sonunu getirdi.

DUYGU SONGÜL KAHRAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon