12 Haziran 2016 Pazar

*AHMET KARAYÜN*ÇAKAL KAYASI* *ADOM YAYINCILIK*



Yaşanmış, gerçek bir hikâyeden! Dokuz ve Gizli Miras'ın yazarı Ahmet Karayün'den "BİR 12 EYLÜL ROMANI"

Sırtında naylon makarna torbasından çantalar, dağ yolundan okula giden iki çocuk... Eve dönerken, yine bu yolu seçerler. Birisi polis olur, öteki suçlu! Ellerini taraklayarak, etten tabanca yaparlar. Gürgen ağaçlarının gölgesinde amansız bir kovalamaca başlar. Tabancalarından çıkan kurşun sesini ağızlarıyla yaparlar ve bu kurşunlar insanı öldürmez. Yıllar sonra aynı dağda, bambaşka kişiler olarak karşılaşacaklarından habersizdirler. Ve o gün gelir! Karşı karşıyadırlar artık. Ellerindeki tabanca etten değil, soğuk metaldendir ve insanı oracıkta öldürecek küçük çekirdeklerden atar.

İki köy; biri sağcı, öteki solcu! Ve iki çocukluk arkadaşı; biri sağın diğeri solun lideri. Arkalarında onlarca adamlarıyla ormanda karşılaşırlar. Artık iki büyük düşmandırlar. Herkes nefeslerini tutar. Tetiği önce kim çekecek? Nevzat mı? Semih mi? Ama beklenmedik bir şey olur ve geçmişin gölgeleri, eskinin hayaletleri devreye girer.
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 176

Baskı Yılı: 2015


Dili: Türkçe
Yayınevi: Adom Yayıncılık



KİTAP YORUMUM

Çakal Kayası romanı  12 Eylül de yaşanan bir dönem gençliğinin yaşadıklarını ele alan bir eser. Yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen Nevzat ve Semih küçük huzurun baş köşede olduğu fakir ama mutlu oldukları küçük bir köyde dünyaya gelmiş çok iyi anlaşan iki arkadaştır. İleriki yıllar da iste birinin sağcı birinin solcu olması o iki arkadaşı çok farklı dünyalara savuracak ve iki düşman olarak karşı karşıya getirecektir.
Kitap gerçekten çok üzücü ve yer yer akıl almayan sahnelere yer vererek aslında bir çok atılımı yaparken iyi düşünülmesi gerektiği ve neden, sonuç ilişkisini çok güzel irdelemiş. Yaşanmış gerçek bir hikayeden ele alınmış.  Yazarımızın kalemi oldukça akıcı. Diğer ilk kitapları ise GİZLİ MİRAS ve DOKUZ isimli romanların yazarıdır.

DUYGU SONGÜL KAHRAMAN




0 yorum:

Yorum Gönder

 

Bir Kitap Bin Yürek Published @ 2014 by Ipietoon